Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

У сучасному світі праця й права працівників стають дедалі важливішими, а виклики, з якими стикаються робітники, лише зростають. В таких умовах профспілки відіграють критично важливу роль у захисті інтересів та прав працівників. Однак для забезпечення свого майбутнього і ефективності профспілки мають залучати та активно інтегрувати молодь до своїх лав.


Чому молоді працівники важливі для профспілок?

Молодь представляє майбутнє робочої сили. Вони приносять свіжий погляд, нові ідеї та інноваційні підходи до вирішення проблем. Водночас молоді працівники стикаються з унікальними викликами на ринку праці, такими як нестабільність зайнятості, невисока заробітна плата та відсутність гарантій працевлаштування. Профспілки, що інтегрують молодих працівників, отримують шанс не тільки вирішувати ці проблеми, але й підсилювати свою організацію новими енергійними активістами.


Проблеми, з якими стикаються молоді працівники

Молоді працівники часто стикаються з такими проблемами, як:

- Нестабільна зайнятість:

Тимчасові або неповні контракти, низька заробітна плата та відсутність соціальних гарантій.

- Низька поінформованість:Молодь часто недостатньо інформована про свої права на робочому місці, що робить їх вразливими до експлуатації.

- Відсутність досвіду: Багато роботодавців вимагають досвіду роботи, що створює замкнуте коло, де молодь не може здобути досвід, не маючи робочих місць.

Зараз, як ніколи раніше, важливо, щоб молоді працівники долучалися до профспілок. Це не тільки допоможе захистити їхні права сьогодні, але й забезпечить сильні профспілки завтра. Профспілкові лідери повинні зрозуміти важливість інтеграції молоді, а молоді працівники — усвідомити силу, яку вони можуть отримати, будучи частиною об’єднаної профспілкової організації.


ПРМТУ, зі свого боку, постійно підтримує молодь Профспілки у професійному та особистісному розвитку. Семінари по лідерству, емоційному інтелекту, Soft та Hard Skills, зустрічі-обмін думками та враженнями між курсантами щодо першого досвіду на роботі, семінари від практикуючих спеціалістів, квізи, кіноперегляди, форуми, міжнародні проєкти та кампанії — все це та багато іншого реалізовується Молодіжною радою ПРМТУ для активної профспілкової молоді.


Ми закликаємо всіх молодих працівників приєднатися до профспілок, щоб разом будувати краще майбутнє. Сьогоднішній день — це не лише свято, а й нагадування про те, що сильні профспілки потребують енергії та рішучості молодих людей. Тільки разом ми зможемо подолати виклики та забезпечити справедливі умови праці для кожного.

Приєднуйтесь до ПРМТУ та Молодіжного ради і допоможіть формувати майбутнє, яке належить нам усім!

Більше новин з тегом #ITF

Екіпаж судна GROTON у боротьбі за виживання

Судно GROTON, яке було уражене ракетою хуситів у Червоному морі 3 серпня, зараз стоїть на якорі в Джибуті.

Працювати без підписаного контракту — це як плавати у відкритому морі без рятувального жилета

За нашими спостереженнями, останнім часом значно збільшилася кількість випадків, коли українські моряки, прагнучи якнайшвидше вирушити в рейс, припускаються серйозних помилок, які згодом обходяться їм дуже дорого — як у прямому, так і в переносному сенсі.

Кампанія ITF «Середземне море – зручне море»

Під час кампанії ITF «Середземне море – зручне море» інспектори вже здійснили 101 інспекцію суден, повернули $205,158 заборгованої зарплати та вирішили безліч випадків з поганими умовами на борту суден.

Молодь ПРМТУ за розвиток та нові знання!

У Морському юніон центрі з ініціативи Молодіжної ради ПРМТУ стартувала ITF Summer School – курс семінарів від ITF Інспектора в Україні.

Дякуємо за звернення!