Секретаріат ІМО рекомендував прийняти звіт про виконання Україною вимог Конвенції ПДНВ-78

Генеральний секретар Міжнародної морської організації рекомендував Комітету з безпеки на морі (КБМ) прийняти звіт України про виконання вимог Правила I / 8 Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року з поправками.

Інформація про це міститься в звіті, який 26 жовтня 2020 року був направлений на розгляд КБМ, найближче засідання якого заплановано на 04 - 11 листопада 2020 року і відбудеться в онлайн форматі.

Нагадаємо, що Правило I / 8 Конвенції ПДНВ-78 встановлює вимогу про проведення регулярної незалежної оцінки станами - членами виконання вимог Конвенції.

Звіт, підготовлений країною, негайно передається до Комітету експертів, який після проведень аналізу надає Генеральному секретаріату свої висновки і рекомендації.

Остаточне рішення про виконання країною вимог Конвенції затверджується КБМ ІМО.

Нагадаємо, що Комітет експертів тричі направляв на доопрацювання відповідь, надану Україною.

Слід також зазначити, що звіт української сторони, який в кінцевому підсумку був прийнятий Комітетом експертів, містить інформацію про виконання Україною вимог Конвенції за період 2014-2018 років, а значить не містить інформації про зміни, які на даний момент відбуваються в національній системі підготовки і дипломування моряків.

Беручи це до уваги, ПРМТУ пропонує Міністерству інфраструктури України і Морській адміністрації негайно створити окрему робочу групу з проведення незалежної оцінки функціонування національної системи підготовки та дипломування моряків.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!