Рада скасувала обов'язкову переатестацію для моряків

Верховна Рада України абсолютною більшістю голосів прийняла проект Закону України «Про внесення змін до статті 51 КТМ України про вимоги до кваліфікації членів екіпажу».

Даний законопроект було підготовлено ПРМТУ і внесено на розгляд народним депутатом України Іваном Шинкаренко.

Головна мета законопроекту - приведення законодавства України у відповідність до вимог Конвенції ПДНВ, в тому числі в частині повторного підтвердження кваліфікації моряків без проходження державних кваліфікаційних комісій.

ПРМТУ і далі буде здійснювати всі необхідні дії для того, щоб національне законодавство України відповідало найкращим світовим стандартам в питаннях освіти, дипломування, зайнятості моряків і захисту іх соціальних прав.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!