Профспілка підписала меморандум із Всесвітнім морським університетом

28 вересня Профспілка робітників морського транспорту України уклала меморандум про взаєморозуміння зі Світовим морським університетом (WMU).

На віртуальній церемонії меморандум підписали Президент WMU д-р Клеопатра Думбія-Генрі і Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Меморандум про взаєморозуміння відкриває нові можливості для співпраці сторін з декільких напрямів: морська освіта і навчання, соціальне забезпечення і стандарти праці, розробка морських політик і спільні дослідження. Завдяки меморандуму Профспілка також отримає можливість фінансування програм післядипломного стажування в університеті WMU для студентів з України.

На церемонії Президент WMU доктор Клеопатра Думбія-Генрі, давній друг і соратник Профспілки, привітала підписання меморандуму: «Морська освіта і підготовка кадрів виключно важливі для підтримки глобальної морської торгівлі, а також для забезпечення здоров'я і благополуччя моряків в усьому світі. Ми раді підписанню меморандуму про взаєморозуміння з ПРМТУ, що в подальшому буде сприяти нарощуванню Україною морського потенціалу».

Під час свого виступу Голова ПРМТУ Олег Григорюк подякував д-ру Думбія-Генрі за багаторічну підтримку, яку вона надає Україні та українським морякам, і також привітав підписання цього важливого документу: «Для Профспілки меморандум про взаєморозуміння з WMU знаменує собою новий етап у розвитку нашої організації. А для України як одного з основних постачальників моряків на міжнародний морський ринок праці, вкрай важливо зробити все можливе для забезпечення якісної підготовки, освіти і подальшої гідної і надійної зайнятості моряків».

Більше новин з тегом #Моряки

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!