ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

Під час Конференції профспілки мали можливість виступити з промовами та представити свої резолюції. Якщо резолюція отримує підтримку від інших членських організацій ITF, вона стає основою для формування майбутньої політики ITF.

Однією з ключових резолюцій стала заява, підготовлена ПРМТУ, яка закликає до рішучої підтримки українських транспортників в умовах триваючого російського вторгнення.

«Сьогодні ми просимо ITF звернутися до українського уряду з проханням полегшити режим перетину кордону для чоловіків-транспортників, які в’їжджають і виїжджають з країни», - наголосив Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

У резолюції підкреслюється вирішальна роль працівників у забезпеченні глобальних ланцюгів поставок, доставки гуманітарної допомоги та підтримки економіки України, незважаючи на численні ризики, з якими вони стикаються. Вона засуджує широкомасштабне руйнування транспортної інфраструктури в Україні, спрямована на подолання наслідків екологічної кризи та кризи у сфері охорони здоров'я, а також виступає за посилення міжнародного співробітництва за допомогою місій під керівництвом ITF, програм підвищення кваліфікації та правового захисту моряків і залізничників. Також резолюція закликає український уряд офіційно визнати цих працівників важливими для критичної інфраструктури та забезпечити їхню безпеку і права.

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, представив резолюцію сотням учасників Конгресу. Резолюція отримала публічну підтримку шведської профспілки «Unionen», братської профспілки SEKO (Швеція), Профспілки моряків Хорватії та Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU), лідери яких також виступили з промовами, щоб висловити солідарність з українськими транспортниками.

Більше новин з тегом #Моряки

Реалії та виклики для ПРМТУ в умовах війни в Україні: Олег Григорюк в інтерв'ю норвезькому виданню FriFagbevegelse

Під час війни робота Профспілки робітників морського транспорту України набула нових масштабів і значення. Моряки та портовики, що працюють під загрозою ракетних ударів, щодня стикаються з небезпекою та невизначеністю. Портова інфраструктура постійно зазнає атак, але ПРМТУ продовжує підтримувати своїх спілчан як в Україні, так і за кордоном, водночас дякуючи міжнародним партнерам за допомогу.

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

Дякуємо за звернення!