ПРМТУ допомогла морякам отримати заробітну плату

Буває, що навіть компанії з гарною репутацією порушують умови колективного договору і перше, що повинні робити моряки в такому випадку - повідомляти про це у Профспілку.

Саме так зробив член ПРМТУ Юрій, коли компанія, на судні якої він перебував у рейсі на посаді третього помічника капітана, заборгувала всьому екіпажу двомісячну заробітну плату. Екіпаж контейнеровоза складався з 21 людини - моряків з України і Філіппін, а сума заборгованості на момент звернення склала близько 75 тис. доларів США. Юрій звернувся від імені всього екіпажу на початку березня цього року, і вже 18 березня компанія повністю погасила борг. Проте, незабаром Юрію знову довелося звернутися за допомогою до Профспілки з тієї ж причини. Цього разу заборгованість склала 50 тис. доларів США. І знову після втручання Профспілки заборгованість була погашена. Пізніше за рекомендацією Юрія в ПРМТУ звернулися інші члени екіпажу з аналогічним запитом, який також було вирішено на користь моряків.

Сьогодні Юрій прийшов в офіс Профспілки, щоб особисто подякувати робітникам Профспілки за оперативну роботу і успішне рішення проблеми. «Ті, хто кажуть, що Профспілка нічого не робить, мабуть, ніколи навіть не зверталися і не цікавилися роботою Профспілки», - зазначив Юрій.

Профспілка не може допомогти морякам, якщо не знає про їх проблеми, саме тому критично важливим є своєчасне звернення до Профспілки, як мінімум, за консультацією.

Більше новин з тегом #Моряки

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Дякуємо за звернення!