ПРМТУ, ITF SEAFARERS' TRUST, ХДМА та Литовська морська академія підписали Меморандум про співпрацю

Сьогодні, 1 вересня, курсанти Херсонської державної морської академії завдяки Профспілці робітників морського транспорту України отримали змогу продовжити навчання.

Це стало можливим у рамках спільного проєкту ITF SEAFARERS' TRUST, ПРМТУ, ХДМА та Литовської морської академії. Участь у ньому беруть курсанти, які успішно закінчили третій курс ХДМА та були переведені на четвертий для здобуття ступеня «Бакалавра».

«Україна відома усьому світу своїми висококваліфікованими моряками та, сьогодні, в умовах війни в нашій країні, світова спільнота наголошує на важливій ролі наших моряків у судноплавстві. Тисячі моряків сьогодні захищають кордони нашої Батьківщини та борються за незалежність країни заради майбутніх поколінь, і ми безмірно пишаємось їх мужністю. Саме в думках про майбутні покоління українських моряків народилася ідея проєкту, в рамках якого курсанти Херсонської державної морської академії з окупованих територій та територій активних бойових дій могли б отримати шанс пройти навчання у Литовській морській академії та здобути два дипломи про вищу освіту - український та литовський. Ми звернулися з ідеєю реалізації цього проєкту в ITF SEAFARERS' TRUST та отримали підтримку», - зазначив Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

Освітня програма курсантів побудована таким чином, щоб вони мали змогу поєднувати лекції та практичні заняття одразу у двох навчальних закладах.

Протягом липня та серпня претенденти на участь у проєкті проходили відбір. Основний акцент при відборі організатори проєкту робили на хлопців із соціально-незахищених верств населення – тимчасово переміщені, неповні сім'ї, курсанти із сімей, які постраждали від окупації та військових дій. Також у пріоритеті були курсанти, чиї батьки служать у ЗСУ.

Після першого етапу відбору було проведено онлайн-інтерв'ю з кожним із претендентів і, в результаті, було зібрано групу з 50 курсантів.

Більше новин з тегом #Учні

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!