Практичні заняття українських курсантів в Литовській морській академії

Підходить до завершення перший навчальний рік курсантів ХДМА в стінах Литовській морській академії. Настав час ділиться враженнями та розповідати про проміжні результати навчання.

«Литовська морська академія надає якісну освіту. Ми це зрозуміли, коли нам надали можливість вчитися на симуляторах судових містків, віртуальних приладах GMDSS. Всі технології максимально наближені до реальності. Ба більше, Литовська морська академія має професійних викладачів. Головна їх перевага - це безпосередній досвід роботи в морі. Нам не просто читають лекції, нам детально розповідають, як все працює в реальному житті. Не можу не відзначити, що викладання ведеться іноземними мовами. Для нас це додаткова можливість підтягнути свою англійську. Хочу висловити подяку ПРМТУ. Ви не тільки надали можливість отримати гарну освіту, але й допомогли потрапити в кадетську програму компанії Anglo-Eastern», - розповіла Гойман Катерина, курсантка ХДМА та ЛМА.


«Мені подобається навчання у Литовській морській академії. Воно потребує великої концентрації, але забезпечує відмінними навичками. Викладачі завжди готові допомогти: відповідають на всі питання, пояснюють ще раз, якщо потрібно. Крім того, практичні заняття ми проходимо симулятори різної ступені імерсивності, починаючи від віртуальних приладів GMDSS, закінчуючи повнорозмірними містками з усім необхідним для несення безпечної навігаційної вахти та виконання різних навігаційних завдань», - Роман Рябов, курсант ХДМА та ЛМА.


Нагадаємо, в рамках проєкта ITF SEAFARERS' TRUST, ПРМТУ та ЛМА 50 курсантів Херсонської морської академії отримали змогу навчатися в Клайпеді. Молоді люди отримають два дипломи: український та литовський.


Більше детально про проєкт читайте за посиланням:

https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-itf-seafarers-trust-hdma-ta-litovska-morska-akademia-pidpisali-memorandum-pro-spivpracu

https://mtwtu.org.ua/ru/news/ukrainski-kursanti-u-...

Більше новин з тегом #Молодь

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Дякуємо за звернення!