Перспективи для українських моряків на суднах під Данським міжнародним реєстром суден

Сьогодні Данська асоціація судноплавства та Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) підписали колективну угоду, що на першому етапі стосується українських офіцерів на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS).

Очікується, що угода, яка буде поширюватися на рядових українських моряків, буде також укладена найближчим часом.

Починаючи з 1 жовтня, українські моряки, які працюють на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS), матимуть можливість користуватися колективною угодою. Це є результатом кількох місяців ретельних переговорів між сторонами.

До цього часу лише іноземні моряки з Філіппін та Індії користувалися перевагами DIS. Угода для українських моряків тісно відповідає цим угодам, зберігаючи при цьому гнучкість для подальшого використання індивідуальних умов, за якими працюють українські моряки, у рамках цієї угоди.

«Сьогодні великий день для українських моряків і ПРМТУ. Наші висококваліфіковані моряки матимуть можливість отримувати гідну заробітну плату та компенсації, широкий спектр послуг Профспілки, юридичну підтримку, медичні компенсації, освітні та соціальні ініціативи. Українські моряки будуть гідно представлені навіть у найважчі часи», — каже Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

«Я дуже рада, що сьогодні нам вдалося підписати угоду з нашими українськими партнерами, що забезпечує стабільність умов для українських моряків на суднах під Данським міжнародним реєстром суден. Я з нетерпінням чекаю, коли й рядові українські моряки зможуть користуватися колективною угодою. Я дуже пишаюся тим, що нам вдалося зберегти так багатьох українських моряків під час дуже складного періоду для України», — каже Енн Віндфельдт Тролле, Директор Забезпечення робочого ринку, набору персоналу та освіти в Данській асоціації судноплавства.

На сьогодні на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS) працює сотні українських моряків.

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!