Перспективи для українських моряків на суднах під Данським міжнародним реєстром суден

Сьогодні Данська асоціація судноплавства та Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) підписали колективну угоду, що на першому етапі стосується українських офіцерів на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS).

Очікується, що угода, яка буде поширюватися на рядових українських моряків, буде також укладена найближчим часом.

Починаючи з 1 жовтня, українські моряки, які працюють на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS), матимуть можливість користуватися колективною угодою. Це є результатом кількох місяців ретельних переговорів між сторонами.

До цього часу лише іноземні моряки з Філіппін та Індії користувалися перевагами DIS. Угода для українських моряків тісно відповідає цим угодам, зберігаючи при цьому гнучкість для подальшого використання індивідуальних умов, за якими працюють українські моряки, у рамках цієї угоди.

«Сьогодні великий день для українських моряків і ПРМТУ. Наші висококваліфіковані моряки матимуть можливість отримувати гідну заробітну плату та компенсації, широкий спектр послуг Профспілки, юридичну підтримку, медичні компенсації, освітні та соціальні ініціативи. Українські моряки будуть гідно представлені навіть у найважчі часи», — каже Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

«Я дуже рада, що сьогодні нам вдалося підписати угоду з нашими українськими партнерами, що забезпечує стабільність умов для українських моряків на суднах під Данським міжнародним реєстром суден. Я з нетерпінням чекаю, коли й рядові українські моряки зможуть користуватися колективною угодою. Я дуже пишаюся тим, що нам вдалося зберегти так багатьох українських моряків під час дуже складного періоду для України», — каже Енн Віндфельдт Тролле, Директор Забезпечення робочого ринку, набору персоналу та освіти в Данській асоціації судноплавства.

На сьогодні на суднах під Данським міжнародним реєстром суден (DIS) працює сотні українських моряків.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!