Одеська морська академія святкує ювілей

Сьогодні в Національному університеті «Одеська морська академія» свято - день народження альма-матер десятків тисяч українських моряків.

В урочистому заході з цієї нагоди взяли участь Голова ПРМТУ Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк, які, до слова, є випускниками академії.

У своєму вітальному слові ректор НУ «ОМА» Михайло Міюсов зазначив: «Навчальний заклад давно і добре відомий у світовому морському суспільстві. Протягом всієї історії навчального закладу був забезпечений високий професіоналізм науково-педагогічного персоналу, стандарти освіти і практичної підготовки курсантів, які відповідають міжнародним і національним вимогам. Контингент курсантів і студентів академії з урахуванням структурних підрозділів становить близько 10 500 осіб, крім того, підвищення кваліфікації в університеті щорічно проходять тисячі моряків. Диплом випускника НУ «ОМА» надає широкі перспективи кар'єрного росту як на флоті, так і на березі, на підприємствах і в компаніях морської індустрії. Завдяки випускникам академії сьогодні Україна входить в п'ятірку лідерів за кількістю офіцерів на суднах світового торгового флоту».

В НУ «ОМА» функціонують дві первинні організації Профспілки робітників морського транспорту України - профком співробітників і профком курсантів.

«З Одеською морською академією нас пов'язують роки партнерства і дружби. Достойно пройшовши крізь шторми епох, ви зберегли і примножили науковий потенціал, підготували тисячі професіоналів різних спеціальностей для флоту, які мають найбільший попит на міжнародному ринку праці і які своїми трудовими звершеннями помножили честь і славу найстарішого морського навчального закладу, - зазначив у своєму виступі Михайло Кірєєв . - Адміністрація і первинні профспілкові організації співробітників і курсантів ПРМТУ намагаються створювати належні умови для роботи, навчання, побуту курсантів і викладачів, не забувають і ветеранів ВНЗ. У Одеській морській академії велике цікаве майбутнє: професіонали своєї справи поведуть за собою і передадуть свій великий досвід. Прийміть найкращі побажання міцного здоров'я, щастя, благополуччя і нових трудових звершень», - побажав Михайло Кірєєв.

За високий професіоналізм, багаторічну плідну співпрацю з ПРМТУ і в зв'язку з 75-річчям від дня заснування НУ «ОМА» Михайло Міюсов нагороджений почесним знаком Профспілки - «За розвиток соціального партнерства». Почесними грамотами ПРМТУ також були нагороджені представники профспілкового активу НУ «ОМА».

«Ми багато років співпрацюємо з Профспілкою робітників морського транспорту України. Сьогодні це дійсно авторитетна організація, у якій є голос, яку чують. Це дозволяє Україні, як морській державі, ще більше зміцнитися на міжнародному рівні», - підкреслив Михайло Міюсов.

ПРМТУ вітає всіх випускників, курсантів, співробітників і друзів університету з 75-річним ювілеєм НУ «ОМА»! Попутного вам вітру і сім футів під кілем!

Більше новин з тегом #Учні

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Молоде покоління українських моряків

Цей тиждень у Литовській морській академії був наповнений заходами, що надихають молоде покоління на досягнення нових вершин.

Дякуємо за звернення!