Нехай ваш голос буде почутий: Розпочато опитування IMO-WISTA «Жінки в морській галузі»

Друге опитування «Жінки в морській галузі» було розпочато з метою збору важливих базових даних про участь жінок у морській та океанічній галузях.

Кожні три роки Міжнародна морська організація (ІМО) та Міжнародна асоціація жінок у судноплавстві та торгівлі (WISTA International) проводять опитування, яке дає глобальне уявлення про те, скільки жінок працює в цих галузях і на яких позиціях.

Метою є аналіз тенденцій та підтримка розробки програм і політик, спрямованих на розширення залучення жінок до морської сфери. Попереднє дослідження показало, що в секторі домінують чоловіки, а жінки становлять менше третини загальної кількості робочої сили і менше 2% моряків.

Опитування включає два напрямки - один для урядів країн-членів ІМО, а другий - для індустрії, включаючи компанії, неурядові та міжурядові організації, а також приватні морські навчальні заклади та академії. Опитування триватиме з 2 вересня по 31 грудня 2024 року, а фінальний звіт буде опублікований у травні 2025 року.

Опитування «Жінки в морській галузі» є частиною багаторічних зусиль ІМО з адвокації та технічного співробітництва, спрямованих на розширення прав і можливостей жінок та досягнення гендерного балансу в морському секторі.

Пройти опитування можна за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxx1mzeL4gldvxH7RhIKdcwWwuD2MzV5cUnaDxnXXNfpEI4w/viewform

Більше новин з тегом #В світі

Транслітерація у закордонному паспорті: відповіді на ваші питання

Щодня до Профспілки робітників морського транспорту України звертаються моряки з питаннями щодо оформлення, оновлення чи отримання документів.

Стигматизації не місце у сучасному суспільстві

Частиною нашого світогляду уже тривалий час є стереотипи та упередження, які стають причиною стигматизації. Вони бувають різні, однак усі породжують стигматизацію – негативне та упереджене ставлення, яке призводить до дискримінації та ізоляції від суспільства.

Сінгапур посилює контроль: обов'язкові перевірки на віспу мавп для іноземних моряків

Сінгапур запровадив додаткові заходи безпеки у своїх морських портах, зокрема обов'язкові перевірки на вірус мавпячої віспи для іноземних моряків. Цей крок спрямований на запобігання поширенню інфекції та захист здоров'я місцевих жителів і гостей країни.

Підвищення кваліфікації переговірників ПРМТУ

Представники ПРМТУ продовжують шлях вдосконалення, проходячи навчання з метою підвищення рівня знань, вмінь та компетенцій з ведення колективних переговорів.

Дякуємо за звернення!