«Не знаю іншої організації, яка так би дбала про моряків»

Після восьми місяців окупації українська армія звільнила Херсон. Сьогодні вільне, але майже безлюдне місто російські війська нещадно обстрілюють з іншого берега Дніпра.

Сім'я старшого механіка компанії Anglo-Eastern, члена ПРМТУ, Сергія Рубльова пережила в Херсоні окупацію, до останнього не бажаючи залишати рідне місто.

Нелегке рішення довелося ухвалити після травми Сергія, отриманої внаслідок ракетного обстрілу вже після звільнення Херсона.

«Втікаючи з правого берега Херсона, ворог знищував усе на своєму шляху, особливо ретельно, що стосувалося нормального життя людей. Вибухали всі! Ми залишилися без води, без світла та тепла, – розповідає Сергій Рубльов. – На щастя, у нас вдома є генератор, тож ми були з електрикою. А ось із питною водою було складніше. За три квартали від будинку один із мешканців безкоштовно роздавав усім питну воду зі своїх запасів. Якось я йшов від нього з пляшками води та потрапив під ракетний обстріл. Спочатку долинув пронизливий жахливий свист, я впав плиском на землю. Ракета потрапила до житлового будинку, мене потужною вибуховою хвилею відкинуло і вдарило об паркан. Не можу сказати, скільки минуло часу, коли я прийшов до тями: спочатку я не розумів, ні хто я, ні де я, ні що зі мною сталося. Я спробував підвестися на ноги, але мені далося це важко, коліно було сильно травмоване. Звернутися до лікарні я не міг, просто нікуди було, рашисти знищили всі медичні установи. Так ми були змушені покинути свій будинок і поїхати до Румунії. Лікування коліна обійшлося мені дорого, і навіть зараз я досі ходжу, спираючись на паличку, попереду ще реабілітація. Я безмежно вдячний Профспілці робітників морського транспорту України за матеріальну та моральну підтримку. Моє звернення по допомогу одразу знайшло відгук у Профспілці, мені компенсували витрати на лікування, мене підтримали словом і просто доброю усмішкою. Не знаю іншої організації, яка так би дбала про моряків! Така увага і турбота цінні в усі часи, але сьогодні це в рази важливіше, ніж будь-коли! Мирного неба всім нам!»

Більше новин з тегом #Моряки

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

«Ракета вибухнула у 500 метрах від нашого судна»

Розповів член екіпажу судна PINOCCHIO, атакованого хуситами

Залишення моряків – ганебне явище сучасної морської індустрії

Судновласники дедалі частіше залишають моряків напризволяще на борту суден, іноді на місяці, а то й роки.

Дякуємо за звернення!