Моряки пройшли добровільне тестування на ВІЛ

Профспілка робітників морського транспорту України та Міжнародна організація праці вже досить тривалий час співпрацюють з різних напрямків.

Наприклад, в рамках проєкту з профілактики ВІЛ на робочих місцях ПРМТУ і МОП працюють вже четвертий рік: проводяться спільні тренінги, семінари, форуми та зустрічі, які дозволяють підвищити рівень інформованості членів Профспілки щодо ВІЛ.

Сьогодні, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, в рамках зустрічі з моряками в Морському юніон центрі, лікар-інфекціоніст Людмила Кучеренко розповіла про ситуацію щодо ВІЛ та СНІДу в світі і Україні, про ризики ВІЛ-інфікування, про шляхи передачі та особистої профілактики.

У 2019 році число людей, що живуть з ВІЛ, склало 38 мільйонів чоловік, а близько 7 мільйонів людей не знали про те, що вони живуть з ВІЛ. Тестування на ВІЛ дозволяє діяти: отримати лікування, якщо у вас ВІЛ-інфекція, або захистити себе, якщо у вас ВІЛ-інфекції немає. Знання ВІЛ-статусу дає можливість контролювати своє здоров'я і благополуччя. Людмила Кучеренко розповіла морякам про процедуру добровільного тестування. І відразу на місці 15 чоловік змогли пройти тестування і отримати консультацію фахівця.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!