Медицина на судні

Сьогодні ПРМТУ спільно з освітнім проєктом EdMarine організували для моряків-членів Профспілки унікальний практичний семінар на тему «Медицина на судні». Спікером заходу виступив судновий лікар, хірург з 15-річним досвідом Олександр Щербина.

У першій, теоретичній, частини семінару моряки розглянули списки медикаментів і наркотик-лист: які препарати в яких випадках застосовувати; як і коли використовувати кисень; як діагностувати небезпечні стани: інфаркт, інсульт, апендицит, і чого робити не можна, щоб не погіршити становище; алгоритм дій при гіпотермії.

«На заході ми розбирали моменти, з якими моряки можуть зіткнутися на суднах у реальному житті. Кожен моряк повинен раз в п'ять років проходити певні курси щодо медичної допомоги - це вимоги міжнародних конвенцій. Однак, що викладають на цих курсах? Як реанімувати людей, встановити, чи жива людина, як накласти шину при пошкодженні артерії. Але по факту - скільки людей коли-небудь реанімували колег? Саме тому ми зосередилися на практичних питаннях: що робити, якщо людина переохолодилася або перегрілася, що таке шкала SAR, що робити, елементарно, при пошкодженні пальця, болях в животі тощо», - говорить автор проєкту EdМarine Дмитро Пархоменко.

На практичній частині семінару під керівництвом хірурга моряки потренувалися зашивати рани, робити внутрішньовенну ін'єкцію, накладати пов'язки на кінцівки, іммобілізувати суглоби при розтягуванні.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!