Круглий стіл з питань підвищення тарифів в морських тренажерних центрах

Сьогодні в Морському юніон центрі відбувся круглий стіл, на якому обговорили один із найбільш наболілих питань для українських моряків. Організатором зустрічі виступила Профспілка робітників морського транспорту України.

Справа в тому, що з 1 січня ряд навчально-тренажерних центрів, які займаються дипломуванням і підготовкою моряків, підвищили тарифи в більш ніж у 5 раз. Таким чином, базовий сертифікат «Повчання по боротьбі за живучість судна», який ще в грудні 2018 року коштував 800 гривень, сьогодні обійдеться моряку в 4200 гривень.

Природно, така ситуація викликала хвилю обурення з боку моряків, які не можуть знайти резонного пояснення такого різкого підвищення тарифів.

Тому, щоб розібратися в ситуації, що склалася, 7 лютого цього року ПРМТУ запросив до діалогу представників Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, Морської адміністрації України, тренажерних центрів, провідних компаній з посередництва у працевлаштуванні моряків, а також самих моряків, які отримали можливість особисто висловити свої обурення, зауваження та пропозиції.

Представники Морської адміністрації України та Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків постаралися відповісти на всі питання, однак багато з них все ж залишилися без відповідей.

«Наше завдання - озвучити проблематику, спробувати спільно змінити ситуацію з гострих питань, які сьогодні були позначені як з боку моряків, так і з боку представників тренажерних центрів. Разом з тим, ми вважаємо за необхідне налагодити конструктивний діалог з Морською адміністрацією України з метою побудови системи, яка максимально спростить всі процедури для моряків», - зазначив Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк.

Всі учасники зустрічі висловили подяку Профспілці за організацію такого актуального заходу і домовилися організовувати подібні зустрічі регулярно, так як сьогодні діалог дуже важливий в зв'язку з тим, що морська галузь знаходиться в стані реформування.

Після першої частини заходу ПРМТУ продовжив зустріч з моряками, в ході якої була вироблена стратегія подальших дій.

Слідкуйте за розвитком ситуації в наших ЗМІ.

Більше новин з тегом #Моряки

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!