Капітан підробив підпис і привласнив гроші

Цікава історія сталася на одному не дуже новому і не дуже хорошому судні українського судновласника з нашим співвітчизником, який відпрацював повний контракт на посаді кухаря, але недоотримав за підсумком 420 доларів заробітної плати.

Маючи справу з вітчизняними судновласниками, відразу настроюєшся на негатив, бо вони часто абсолютно впевнені у своїй безкарності і ведуть себе відповідно.

Однак не цього разу. Дізнавшись про заборгованість, компанія дуже здивувалася, так як, з її слів, гроші були доставлені на борт і передані капітану для розрахунку членів екіпажу, які списуються, яких він, нібито, і розрахував.

Після довгих розглядів з'ясувалося, що капітан судна присвоїв 420 доларів кухаря, повідомивши в компанію, що гроші останньому були успішно виплачені і, найімовірніше, підробивши підпис кухаря в зарплатній відомості.

Невідомо, як розбиралися між собою компанія і капітан, але наш заявник отримав свою недостачу готівкою в офісі компанії в Одесі.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!