Кампанія ITF «Середземне море – зручне море»

Під час кампанії ITF «Середземне море – зручне море» інспектори вже здійснили 101 інспекцію суден, повернули $205,158 заборгованої зарплати та вирішили безліч випадків з поганими умовами на борту суден.

Так, інспектори ITF регулярно перевіряють судна, що прибувають до Албанії під прапорами, охопленими кампанією «Середземне море – зручне море». Це прапори Островів Кука, Палау, Сьєрра-Леоне та Того, на яких наразі найбільша кількість зареєстрованих субстандартних суден.

Багатьом з цих суден заборонено входити в порти Європейського Союзу через недоліки. Порт Дуррес стає центром для таких суден з арабських країн на шляху до Чорного моря та Туреччини. Вони переважно перевозять цемент, брухт та лісоматеріали. Через те, що цим суднам понад 50 років, вони часто не мають справних кондиціонерів, що призводить до температур вище 36°C. Погане обслуговування суден є звичайним явищем, а також існують інші серйозні проблеми, такі як неправильний розрахунок робочих годин моряків, низька зарплата.

«Умови на цих суднах є неприйнятними. Моряки працюють при екстремальних температурах, у поганих умовах та перебувають у постійній небезпеці для здоров'я. Ці судна є символом експлуатації моряків та неприйнятних морських практик. Ми працюємо, щоб виявляти таки судна у водах Середземного моря та забезпечувати морякам гідні умови праці», — каже координатор ITF Романо Періч.

Джерело: https://www.linkedin.com/.../itfglobal_itfs-mediterranean...

- ПРМТУ закликає моряків: перед тим, як підписати контракт, звертайтеся за консультацією до Профспілки за перевіркою інформації щодо судна, щоб вберегти себе від неприємного здивування його станом після прибуття на борт!

- Щоб оперативно отримати відповідь на всі питання, ви можете скористатися чат-ботом Профспілки: https://wep.wf/uvmj7n

Більше новин з тегом #ITF

Екіпаж судна GROTON у боротьбі за виживання

Судно GROTON, яке було уражене ракетою хуситів у Червоному морі 3 серпня, зараз стоїть на якорі в Джибуті.

Працювати без підписаного контракту — це як плавати у відкритому морі без рятувального жилета

За нашими спостереженнями, останнім часом значно збільшилася кількість випадків, коли українські моряки, прагнучи якнайшвидше вирушити в рейс, припускаються серйозних помилок, які згодом обходяться їм дуже дорого — як у прямому, так і в переносному сенсі.

Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

Молодь ПРМТУ за розвиток та нові знання!

У Морському юніон центрі з ініціативи Молодіжної ради ПРМТУ стартувала ITF Summer School – курс семінарів від ITF Інспектора в Україні.

Дякуємо за звернення!