ITF Seafarers’ Trust підтримає моряків

ITF Seafarers 'Trust виділить безпрецедентну суму в 1 мільйон фунтів на підтримку моряків і надання соціальних послуг потерпілим від Covid-19.

Трастовий фонд ITF - це британська благодійна організація, створена у 1981 році, яка фінансує програми, що сприяють підвищенню добробуту працівників морського транспорту, моряків та їхніх родин. Трастовий фонд фінансується за рахунок власних коштів та інвестиційних доходів Фонду в Міжнародній федерації транспортників - всесвітньої федерації профспілок працівників транспорту, що нараховує понад 18 мільйонів членів.

ПРМТУ і Трастовий фонд пов'язують довгі роки плідної співпраці, в рамках якої спільно реалізували не один проект, спрямований на розвиток сфери добробуту моряків.

Сьогодні трастовий Фонд ITF (ITFST) оголосив про створення фонду для боротьби з впливом глобальної пандемії на моряків і їх сім'ї. Фонд також планує представити окрему рятувальну лінію для соціальних служб, схильних до ризику в зв'язку з впливом вірусу на бізнес, фандрайзинг та іншу фінансову діяльність.

Благодійний фонд ITFST Covid-19 ставить перед собою дві основні цілі:

  • прискорити виплату грантів за конкретними проектами для полегшення труднощів, стресу та ізоляції моряків та їхніх родин;
  • надати кошти на підтримку соціальних служб для моряків в період нестабільності, зумовленої пандемією Covid-19, і заходи із боротьби з вірусом.
  • ITFST працює в тісній співпраці з фондом TK Foundation для забезпечення скоординованого підходу до фінансування і оперативного відгуку на безліч питань, що виникають в результаті впливу вірусу на світову торгівлю і морське співтовариство. TK Foundation - це приватний фонд, який підтримує некомерційні морські та молодіжні програми.

    Дейв Хайндел, голова ITF Seafarers 'Trust, сказав: «У кращі часи моряки прикладали зусилля, щоб домогтися визнання за ту дивовижну роботу, яку вони виконують, забезпечуючи постійний і стійкий потік побутових засобів, продуктів харчування та інших товарів по всьому світу. Тепер же вони відчувають неймовірний стрес, бо знаходяться далеко від своїх родин у ці несприятливі часи. Тому підтримка і допомога ITF Seafarers 'Trust зараз вкрай важлива для них».

    Глава Трастового фонду ITF Кеті Хіггінботтом додала: «Крім забезпечення моряків, ми також хочемо подбати про те, щоб служби соціального забезпечення, які надають морякам дуже цінну підтримку зараз, протрималися і змогли працювати і далі після закінчення цієї кризи».

    Індивідуальні звернення моряків також будуть розглянуті, однак в таких випадках заявки повинні направлятися членськими організаціями ITF, ITF інспекторами або благодійними організаціями.

    Більше новин з тегом #ITF

    Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

    Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

    Український морський форум (анонс)

    Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

    Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

    Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

    Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

    Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

    Дякуємо за звернення!