ITF відкриває офіс у Панамі

ITF відкриває офіс у Панамі для розвитку профспілкового руху в Латинській Америці та Карибському басейні

Міжнародна федерація транспортників (ITF) відкрила новий регіональний офіс у Панамі. Розташування було обрано з урахуванням його важливості як глобального транспортного та логістичного вузла, а також пріоритету для майбутніх планів глобального руху ITF.

«Панама знаходиться у центрі уваги ITF у зв'язку з реалізацією програми створення профспілок, яку ми розробили разом із нашими членськими організаціями в країні та регіоні. Географічне розташування Панами дозволяє створити ідеальний центр для такої роботи, і ми знаємо, що цей новий офіс відіграватиме важливу роль у координації та управлінні нашою діяльністю. Ми хочемо, щоб більше членських організацій з Латинської Америки та Карибського басейну допомогли створити сильні профспілки та значно покращити трудові стандарти», - заявив Президент ITF Педді Крамлін.

Відкриття нового регіонального офісу відбувається під час, коли пандемія Covid-19 вплинула на трудові відносини у місцевому та регіональному транспортному секторі. Крім цього, вплинули і такі явища як призупинення дії колективних договорів (CBAs), скорочення робочого часу та заробітної плати, що, в свою чергу, вплинуло на здоров'я та безпеку морського персоналу.

Генеральний секретар ITF Стівен Коттон додав, що цей новий офіс є цінним інструментом, який допоможе ITF у розробці стратегічної політики, необхідної, щоб надавати позитивний вплив на ланцюжки поставок та домагатися більшої репрезентативності на міжнародному рівні, щоб допомогти профспілкам збільшити своє членство та силу колективних переговорів.

Логістичні міста, такі як Панама, мають величезне значення для транспортної галузі. Панама є одним з основних транспортних вузлів у світі, і ITF мобілізує свої членські організації в країні за допомогою стратегій, спрямованих на отримання визнання та створення зв'язків міжнародної солідарності. Панамські, латиноамериканські та карибські транспортники стикаються з багатьма проблемами, але вони не залишаться наодинці з ними. Панама має багатообіцяюче майбутнє, і разом ми маємо намір зробити так, щоб це майбутнє працювало на всіх», - підкреслив Коттон.

У свою чергу регіональний секретар ITF у Північній та Південній Америці Едгар Діас зазначив: «Наша робота з підтримки членів нашої профспілки в Панамі, Латинській Америці та Карибському басейні добре відома, і цей новий офіс дозволить нам зміцнити зв'язки та скоординувати роботу у всіх транспортних секторах , а також виконати важливе завдання щодо просування політики, що залучає жінок і молодих фахівців до розвитку профспілкового руху. Ми створили амбітний робочий план. Ми впевнені, що з цим новим регіональним офісом нам вдасться досягти наших цілей. Наша команда добре навчена, віддана своїй справі та підтримує всіх транспортників у нашому регіоні».

Нагадаємо, штаб-квартири ITF знаходяться в Лондоні, а регіональні офіси - в Абіджані, Аммані, Брюсселі, Делі, Гонконгу, Монреалі, Найробі, Ріо-де-Жанейро, Сіднеї, Сінгапурі та Токіо.

Профспілка робітників морського транспорту України є єдиною морською членською організацією ITF у нашій країні, а єдина в Україні інспектор ITF Наталія Єфріменко – співробітник ПРМТУ.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!