ITF і ПРМТУ допомогли морякам судна SRAKANE

Нещодавно Міжнародній федерації транспортників (ITF) і Профспілці робітників морського транспорту України (ПРМТУ) стало відомо про проблеми, які мають місце на судні SRAKANE (IMO 8509703, прапор Панама), де заборгованість по заробітній платі перед моряками перевищила 180 тис. доларів. Саме судно з 2 червня на якірній стоянці Сан-Себастьян.

На судні знаходяться 16 осіб, серед яких один громадянин Хорватії, три громадянина Чорногорії, а решта - українці. Один з моряків не отримував заробітну плату протягом року, іншим компанія не оплатила близько семи місяців роботи. Також стало відомо, що моряки регулярно піддавалися погрозам з боку капітана, який не дозволяв їм звернутися за допомогою.

На момент, коли члени екіпажу повідомили портовим властям Сан-Себастьян про порушення, на судні закінчувалися запаси провізії і питної води.

За справу взялися представники ITF, включаючи головний офіс, інспектора в Україні Наталію Єфріменко, інспектора в Бразилії Реніальдо де Фрейтаса, а також Інспекція Сан-Себастьян з охорони праці, Морська інспекція адміністрації порту Сан-Себастьян і Федеральна поліція. Була організована поставка провізії на борт судна, членам екіпажу була надана медична допомога. Зараз, завдяки клопотанню залучених сторін, судно затримано до тих пір, поки компанія не погасить заборгованість перед екіпажем і не організує репатріацію.

Шановні моряки, ми ще раз нагадуємо вам, що заборгованість по заробітній платі понад два місяці вже є приводом для звернення до інспектора ITF в найближчому порту заходу. Чим раніше ви даєте зрозуміти, що знаєте свої права і готові їх відстоювати, тим простіше вирішити трудовий спір. Бережіть себе!


https://www.itfseafarers.org/en/news/itf-working-get-ukrainian-seafarers-wages-back-repatriation-sao-sebastiao-brazil?fbclid=IwAR1BDWyjM19Y7QZRqAjiwc_qyD-n2WHDEGxfY-Gv-fWQqS1D7xcITCbh-e8

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!