ITF домоглася виплати заробітної плати українським морякам

Члени екіпажу судна MKN 205 (IMO 9749659, прапор Сент-Вінсент і Гренадіни), серед яких шестеро українських моряків, на шляху до Саудівської Аравії звернулися до ITF інспектора в Україні з проханням надати допомогу в питаннях виплати від судновласника заробітної плати, яку їм не виплачували вже більше двох місяців. Крім того, перед деякими членами екіпажу були борги і раніше.

Судно знаходиться в управлінні компанії MAKAMIN OFFSHORE SAUDI LTD. Ця ж компанія володіє і судном MKN 204 (IMO 9749647, прапор Сент-Вінсент і Гренадіни), на якому також є заборгованість по заробітній платі, але звернень до ITF інспекторам поки не надходило.

З огляду на те, що судно MKN 205 перебувало в порту Даммам, Саудівська Аравія, інспектор ITF в Україні Наталія Єфріменко зв'язалася з ITF Координатором в країнах Арабського світу Мохамедом Аррачеді. В даний час він займається виключно проблемами моряків в арабському регіоні або ж на суднах в управлінні і під прапором країн Арабського світу. Мохамед Аррачеді, в свою чергу, зв'язався з компанією MAKAMIN OFFSHORE SAUDI LTD і підключив до справи владу Саудівської Аравії.

24 жовтня генеральний менеджер компанії у супроводі місцевої портової влади піднявся на борт MKN 205 для вирішення проблеми із заробітною платою. У той же день п'ятеро українських моряків, чиї трудові договори підійшли до кінця, отримали заробітну плату в загальній сумі близько 85 тис. доларів і квитки додому. Решта моряків на борту отримали заборгованість по зарплаті за відпрацьований місяць, за другий місяць оплата очікується найближчим часом.

На закінчення варто відзначити, що Мохамед Аррачеді є добрим другом і партнером українських моряків і Профспілки робітників морського транспорту України, брав участь в першій серії семінарів UNION WEEK і постійно знаходиться на зв'язку з ПРМТУ, щоб допомагати членам нашої Профспілки.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!