GRAF VORONTSOV і VIKING. Профспілка застерігає!

Шановні моряки!

В рамках вже, на жаль, традиційної рубрики «Профспілка попереджає» в черговий раз застерігаємо вас від працевлаштування на риболовецькі судна.

Так, нещодавно ПРМТУ стало відомо, що в даний момент в Гвінеї знаходяться два судна під українським прапором - GRAF VORONTSOV (IMO 8416877) та VIKING (IMO 7368669) з українцями на борту.

Ситуація така, що комерційний оператор суден, гвінейська компанія SONIT (Societe de Negoce International), усунулася від їх утримання, внаслідок чого, окрім невиплати заробітної плати екіпажам, перестали здійснюватися поставки провізії, прісної води і необхідних медикаментів. Екіпажам доводиться ловити рибу і смажити її прямо на палубі. На суднах водяться пацюки і таргани, в результаті браку санітарних засобів і ліків члени екіпажів схильні до інфекцій невстановленого походження.

На сьогоднішній день компанія має заборгованість по заробітній платі перед екіпажами суден за 4 місяці і за фрахт судна перед компанією-судновласником за 2 місяці. Також не був проведений своєчасний огляд суден Класифікаційним товариством України, в результаті чого минули їх класифікаційні документи, а одне з суден вимагає капітального ремонту.

Ми щиро сподіваємося на те, що незабаром вдасться спільними зусиллями доставити наших моряків додому. У свою чергу, попереджаємо вас про те, що після списання членів екіпажу компанія може відкрити набір команди на вищезгадані судна. З огляду на жалюгідний їх стан і неблагонадійність компанії-оператора Профспілка НЕ РЕКОМЕНДУЄ працевлаштуватися на ці судна.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!