Екіпаж судна OCEAN FORCE чекає на рішення суду

ПРМТУ стало відомо, що судно OCEAN FORCE (IMO 9860829, прапор Панами) з 20 українськими моряками на борту знаходиться в Балтіморі у плачевному стані: система опалення зламана, температура в житлових приміщеннях 4 градуси тепла, є проблеми із протіканням.

Плюс до всього – перед екіпажем існує заборгованість із виплати заробітної плати з листопада 2021 року.

Для консультації моряків щодо підписання заяв на ім'я адвоката, щоб здійснити затримання судна, із Головою ПРМТУ Олегом Григорюком зв'язалася інспектор ITF у США Барбара Шиплі. В даний час моряки все ще знаходяться на судні, і подальший розвиток подій залежатиме вже від рішення суду.

ПРМТУ вкотре нагадує, що кожен моряк може отримати у Профспілці консультацію перед працевлаштуванням. Для цього достатньо зв'язатися з нами будь-яким зручним способом: за телефоном (0482) 42 99 01 або написавши нам у соцмережах https://www.facebook.com/MTWTU и https://www.instagram.com/mtwtu_itf_ukraine/. Або ж убезпечити себе від можливих проблем під час роботи в морі, скориставшись правилами та рекомендаціями з нашого чек-листа: https://storage.mtwtu.org.ua/.../xOg0XVC-Wk_gmzyx...

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!