Алгоритм оформлення дозволу для моряків

Затверджено Алгоритм оформлення дозволу для моряків від ТЦК та СП для перетинання держкордону України

Як вже раніше повідомлялося, за участі ПРМТУ, задля організації та уніфікації практики застосування військкоматами Постанови КМУ 992 від 02.09.2022 (щодо перетину моряками держкордону для роботи на морських суднах), було розроблено відповідний Алгоритм, який за сприянням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка було подано на затвердження до Генштабу ЗСУ.

І, наразі, затверджений алгоритм з’явився у доступі.

На жаль, не всі пропозиції ПРМТУ до проєкту документа були враховані у його фінальній редакції (звертаємо увагу на необхідність врегулювання питання про проставлення відповідних відміток у військово-облікових документах моряків одночасно з оформленням дозволу).

В той же час, сподіваємося, що Алгоритм буде якнайшвидше доведений до територіальних військкоматів для подальшої реалізації.

Нижче наводимо інфографіку щодо Алгоритму отримання дозволу.

https://storage.mtwtu.org.ua/.../K8ojGbH7U7vTyeVh...

ПРМТУ продовжує систематично надавати консультації та підтримку своїм спілчанам. У разі виникнення додаткових питань — звертайтеся до нас за телефоном (0482)429901 або пишіть на адресу електронної пошти claim@mtwtu.org.ua

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!