Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

Профспілка робітників морського транспорту України об'єднала понад сто представників різних напрямів транспортного сектора з різних куточків світу — Сінгапур, Філіппіни, Індія, Африка, Канада, Австралія, Європа і США.

Уже третій рік поспіль мирне населення України, а також цивільна та портова інфраструктура, яка є життєво важливою для економіки країни, стають мішенню для ворога, який нещадно завдає ударів по нашим містам та селам. З початку повномасштабного вторгнення міжнародна підтримка стала невід’ємною складовою боротьби за майбутнє. Кожен і кожна небайдужа до долі українців виражали солідарність та стежили за новинами, які продовжують шокувати весь світ.

Голова Профспілки робітників морського транспорту, Олег Григорюк, підкреслив значення солідарності для українських транспортних робітників, які попри руйнівні наслідки війни стійко виконують свої життєво важливі функції:

«Ми безмежно вдячні за те, що наш голос був почутий. Завдяки вам ми знайшли сили боротися з надзвичайним викликом. Ми продовжуємо поширювати інформацію та правду про те, що відбувається в Україні; про те, за що ми боремося; про те, заради кого ми невпинно ставимо нові цілі. Це важка боротьба, сповнена жертв і втрат. Коли вся інфраструктура опинилася на межі, коли ми зіштовхнулися з безперервним стресом та загрозами, ви продовжували захищати всіх представників українського транспортного сектору — моряків, портовиків, залізничників, дорожників та інших. Ваша підтримка дала нам сили вистояти і продовжити свій опір на шляху до мирного життя».

Антоніна Шкамерда, директор Благодійного фонду «МОРТРАНС», наголосила, що їхня місія не обмежується лише матеріальною допомогою, вона охоплює набагато ширший спектр підтримки.

«Наша місія виходить за рамки логістики та матеріальної допомоги. Йдеться про підтримку наших людей. Вони знають, що не самотні в цій боротьбі. Ми підтримали тисячі моряків та їхні родини, забезпечивши їм їжу, ліки та найнеобхідніше для виживання. Але більше того, ми дали їм надію. Надію, що їх не забувають, надію, що в України є майбутнє», – наголосила директор БФ «МОРТРАНС» Антоніна Шкамерда.

Більше новин з тегом #Портовики

Реалії та виклики для ПРМТУ в умовах війни в Україні: Олег Григорюк в інтерв'ю норвезькому виданню FriFagbevegelse

Під час війни робота Профспілки робітників морського транспорту України набула нових масштабів і значення. Моряки та портовики, що працюють під загрозою ракетних ударів, щодня стикаються з небезпекою та невизначеністю. Портова інфраструктура постійно зазнає атак, але ПРМТУ продовжує підтримувати своїх спілчан як в Україні, так і за кордоном, водночас дякуючи міжнародним партнерам за допомогу.

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Дякуємо за звернення!