Увага: вірус!

Весь світ стає свідком появи і поширення нового вірусу, що швидко розвивається, який виник у Китаї в кінці 2019 року. Цей вірус, який ніколи раніше не зустрічався, викликає симптоми, подібні пневмонії, і може представляти серйозну загрозу життю.

В останніх звітах Всесвітньої організації охорони здоров'я підкреслюється, що вірус поширюється серед людей, і число нових інфекцій потроїлося за останні кілька днів. В даний час немає ніяких обмежень на пересування, але ми будемо тримати вас в курсі, оскільки ми прагнемо забезпечити безпеку всіх працівників транспорту.

Спалах раніше невідомого коронавирусу в Китаї вбив щонайменше 17 осіб, близько 500 осіб заражено. Вірус поширився на прилеглі країни.

Що нам відомо про вірус?

- Ознаки інфекції включають респіраторні симптоми - лихоманку, кашель, задишку і утруднене дихання, схожі з ознаками пневмонії.

- Новий штам коронавирусу ніколи раніше не був виявлений в організмі людини.

- На думку експертів, основним джерелом зараження є тварини, а основний спосіб передачі - від людини до людини.

Як ми можемо захистити себе?

- Якщо ви перебуваєте в Китаї, уникайте незахищеного контакту з живими тваринами.

- Ретельно проводите термічну обробку всіх продуктів тваринного походження, включаючи м'ясо і яйця.

- Дотримуйтесь правил особистої гігієни і максимально уникайте контакту з людьми, у яких проявляються схожі симптоми.

Матеріал підготовлений за інформацією Міжнародної федерації транспортників (ITF)

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!