Нове керівництво ICAO щодо забезпечення репатріаційних авіарейсів для моряків

Пасажирські та репатріаційні рейси необхідні для того, щоб моряки, які застрягли на суднах, могли повернутися додому, а ті, кто іх змінює - потрапити на борт суден.

Нове керівництво, видане Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) для забезпечення таких рейсів, знаменує собою ще один крок до розв'язання кризи змін екіпажів.

У керівництві викладаються конкретні рекомендації щодо рейсів, призначених для ротації моряків, включаючи необхідність поліпшення механізмів координації і планування між судновласниками, представниками авіації та відповідними органами влади. У ньому також підкреслюється важлива роль моряків і міститься прохання до держав оперативно видавати дозволи на приліт, виліт і транзит повітряних суден.

Генеральний секретар IMO Кітакамі Лім висловив упевненість в тому, що дане рішення здатне буде зробити значні зміни в кращу сторону в контексті ситуації, що склалася зі змінами екіпажів.

https://www.icao.int/Security/COVID-19/EBandSL/202...

Більше новин з тегом #Моряки

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!