ЄС продовжує військово-морську операцію боротьби з піратством біля берегів Сомалі

Європейський союз ухвалив рішення продовжити на два роки операцію військово-морських сил «Аталанта» біля берегів Африки, незважаючи на відміну визначення зони високого ризику піратства для Сомалі та регіону Індійського океану. Військово-морська операція ЄС триватиме до 31 грудня 2024 року.

«Піратство, що зародилося в західній частині Індійського океану, було припинено завдяки постійній присутності та зусиллям військово-морських сил, а також діям приватного сектору та твердій прихильності судноплавних та рибальських компаній для здійснення заходів щодо забезпечення безпеки судів», — EUNAVFOR.

Оскільки піратство біля берегів Сомалі скоротилося, деякі країни виступають за припинення іноземних військово-морських операцій. Натомість лідери закликали до розвитку міжнародних зусиль, щоб більше зосередитися на зміцненні берегової охорони Сомалі та національного флоту.

«Використовуючи успіхи у боротьбі з піратством біля берегів Африканського Рогу та Сомалі, загальний мандат операції «Аталанта» було закріплено. З цим мандатом операція «Аталанта» тепер має більше можливостей для сприяння здійсненню ембарго ООН на постачання зброї в Сомалі, скорочення обігу наркотиків, підтримки боротьби з «Аль-Шабааб» та її потоку фінансування, а також прогресу уряду Сомалі», — йдеться у заяві Європейської ради.

Розширення також включає інші ініціативи ЄС на Африканському Розі та в Сомалі, у тому числі EUCAP Somalia, місію ЄС з нарощування потенціалу, та EUTM Somalia, військову місію ЄС з навчання. Спільно ці ініціативи закріплені в рамках Загальної безпекової та оборонної політики ЄС.

Більше новин з тегом #В світі

Мандрівка «Потяг пам’яті»

ETF (Європейська федерація транспортників) та Friedrich-Ebert-Stiftung (Фонд Фрідріха Еберта) організували унікальну навчальну подорож для молодих профспілківців з метою вивчення історії Голокосту, аналізу подій сучасності та виховання нового покоління лідерів, здатних будувати демократію та захищати права людини.

Проблеми з добробутом, оплатою праці та технічним обслуговуванням на ELEEN SOFIA

Міжнародна федерація транспортників (ITF) повідомляє, що наразі взаємодіє з владою Австралії для вирішення справи про жорстоке поводження з екіпажем, розкрадання заробітної плати та жахливі умови на борту балкера, що належить болгарській компанії. За даними профспілки, судно також перебуває під арештом австралійських прикордонників; його затримано в Гледстоуні.

Опитування: ваш голос має значення!

Жінки становлять лише приблизно 2% світової морської робочої сили.

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Дякуємо за звернення!