24 вересня - Всесвітній день моря

Сьогодні, 24 вересня, відзначається Всесвітній день моря. Свято було засноване на 10-й сесії Асамблеї Міжнародної морської організації (IMO) і відзначається з 1978 року.

Тема Дня цього року - «Стале судноплавство для стійкої планети» надає можливість підвищити обізнаність про цілі в сфері сталого розвитку та розповісти про діяльність Міжнародної морської організації IMO з виконання поставлених завдань.

У 2020 році пандемія COVID-19 торкнулася всіх людей в усьому світі. Проте, ця глобальна криза продемонструвала важливість морських перевезень як найбільш надійного, ефективного та економічного методу міжнародного перевезення вантажів. Судноплавство залишається провідним посередником у світовій економіці, на його частку припадає понад 90% світової торгівлі.

«Сотні тисяч моряків діють в дуже складних умовах, не маючи можливості покинути судна, на яких вони працюють за багатомісячними контрактами. Цю проблему необхідно вирішити в терміновому порядку, наприклад, шляхом включення моряків на період пандемії в розряд працівників основних служб, і забезпечення безпечної зміни екіпажів », - відзначають в IMO.

«Всі ми визнаємо неймовірно важливу роль моряків, докерів і працівників морського сектору, - зазначив Амбассадор доброї волі IMO в Україні, Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк. - У ці складні часи бажаю всім, хто пов'язав своє життя з морем, - здоров'я і сил, нехай обходять вас стороною всі проблеми і негаразди. Життєвої мудрості вам, енергії і натхнення».

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!