Життя моряків важливі

Комітет зон бойових операцій (WOAC) Міжнародного переговорного форуму (IBF) одностайно ухвалив рішення про визначення Червоного моря та затоки Аден як «воєнних зон».

Це рішення, прийняте на зустрічі 12 березня 2024 року, ухвалено після атаки хуситів на M/V TRUE CONFIDENCE, що призвело до смерті трьох моряків.

Основним пріоритетом є безпека моряків, а судна в цих водах стають цілями ракет. IBF наполегливо закликає фрахтувальників, операторів і судновласників уникати проходу через цей район, поки не зникне загроза безпеці моряків від подальших атак. IBF також звертається до всіх роботодавців та членських профспілок з проханням закликати свої уряди з проханням втрутитися і вжити заходів для забезпечення безпеки моряків.

https://www.itfglobal.org/en/news/seafarers-lives-matter?fbclid=IwAR02G3xNgm5cwTyOZG4Q3lPwTmlK04aJRECfm71omKc90XTZWy5eBXRNj3w

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!