Відеоконференція з МІУ

29 березня 2021 року в режимі відеоконференції відбулася робоча зустріч представників системних крюїнгових компаній, вищих морських навчальних закладів з посадовими особами Міністерства інфраструктури України

Модератором виступив Сергій Казанцев - голова Центру розвитку морського транспорту України. Олег Григорюк, Перший заступник Голови ПРМТУ представив на зустрічі Профспілку робітників морського транспорту України.

Основною темою заходу стало обговорення проекту наказу Міністерства інфраструктури та проекту постанови Кабінету Міністрів України, якими передбачається введення системи комп'ютерного тестування моряків при підтвердженні кваліфікації в Державних кваліфікаційних комісіях.

Нагадаємо, що дані проекти містять значні суперечності, не дозволяють належним чином встановити, яка саме система комп'ютерного тестування буде використовуватися, як будуть захищені персональні дані моряків, чи буде усунуто можливість «зовнішнього» впливу на результати тестування, які саме посадові особи будуть приймати остаточне рішення про підтвердження кваліфікації моряків.

Крім того, всі поточні ініціативи Міністерства сконцентровані тільки на етапі проведення засідання ДКК і не стосуються інших етапів надання морякам адміністративних послуг, на яких моряки постійно стикаються з ознаками скоєння проти них корупційних дій.

На жаль, переважна більшість питань від учасників зустрічі так і залишилися без відповіді.

ПРМТУ наполягає на ревізії поточного критичного становища в питаннях підготовки і дипломування моряків, закликає Міністерство інфраструктури негайно продовжити діалог на принципах прозорості для негайного системного врегулювання поточної катастрофічної ситуації.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!