В АМПУ підвели підсумки роботи за 2018 рік

7 лютого у Національному університеті «Одеська морська академія» відбулася розширена нарада за підсумками роботи ДП «Адміністрація морських портів України» у 2018 році і перспективам його розвитку на 2019 рік з участю представників керівного складу апарату управління підприємства, керівних підрозділів і представників профспілкових організацій, що діють в філіях АМПУ.

Участь в заході взяв Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв.

«ПРМТУ рада позитивним результатам діяльності АМПУ. Для нас це дуже важливо, тому що більша частина портовиків підприємства є членами Профспілки робітників морського транспорту України, - зазначив у своєму виступі Михайло Кірєєв. - Для нас важливо, щоб у цих людей була стабільна робота, гідна заробітна плата і високі соціальні гарантії».

Михайло Кірєєв також позначив актуальні питання, які сьогодні необхідно обговорювати і знайти їх прийнятне рішення. «Нас турбують питання тендерних закупівель охоронних послуг деяких філій АМПУ, заплановане скорочення співробітників капітанії портів, є ряд проблем по концесії Херсонського порту. Окремо хочеться виділити ситуацію з морськими тренажерними центрами. Якщо, як планується, буде створений єдиний тренажерний центр в Одесі, як працівникам портофлоту, припустимо з Маріуполя, нести витрати на дорогу, на проживання, щоб отримати сертифікат зі збільшенням вартості в 5 разів? Я вважаю, що це питання також стосується АМПУ», - підкреслив Михайло Кірєєв.

Крім того, мова йшла і про те, що в минулому році АМПУ збільшило своє представництво в комісії з укладення та контролю за виконання Галузевої угоди. «Галузева угода - це настільна книга для роботодавців, профспілок і працівників портів. Тому ми цінуємо участь АМПУ в даній комісії, ми чекаємо нових ідей, нового бачення, ми відкриті до конструктивного соціального діалогу», - зазначив Михайло Кірєєв.

У свою чергу, Райвіс Вецкаганс подякував Профспілці робітників морського транспорту України за плідну співпрацю і вручив Михайлу Кірєєву пам'ятний подарунок.

Більше новин з тегом #Портовики

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Дякуємо за звернення!