UNION SOLIDARITY FUND: підтримка триває

Міжнародна спільнота продовжить підтримувати профспілки українських транспортників

Лютий 2022 року так чи інакше змінив життя кожного українця. Андрій, досвідчений моряк, проживав із сім'єю у Миколаєві. У перші дні війни місто опинилося під страшними обстрілами з боку росії. Андрій ухвалив рішення перевезти сім'ю у безпечніше місце, на Одещину. Сам же повернувся до Миколаєва. Через заборону чоловікам на виїзд за кордон моряк залишився без роботи. З кожним днем сім'я, вимушена винаймати житло, стикалася з великими фінансовими труднощами.


Дійшло до того, що сім'я почала відчувати дефіцит товарів першої необхідності: продуктів та засобів гігієни. Андрій та його дружина Ольга були у відчаї, не знаючи, як забезпечити своїх дітей усім необхідним…


В умовах війни робота ПРМТУ не лише не припинилася ні на хвилину, а й розширювалася за новими напрямками, відповідаючи реаліям часу.


У часи випробувань Профспілка ще більше відчула потужну підтримку ITF та ETF. Для підтримки українських братніх організацій вони створили UNION SOLIDARITY FUND, де Головою Наглядової ради було призначено Олега Григорюка, Голову ПРМТУ.


Так, у 2022 році ПРМТУ отримав першу допомогу від UNION SOLIDARITY FUND на підтримку моряків, які застрягли в Україні. 17 тонн товарів першої потреби було придбано на виділені Фондом кошти. 1500 сімей моряків по всій Україні отримали набори благодійної допомоги з продуктами харчування, засобами гігієни, канцелярським приладдям для дітей. Сотні посилок було доставлено до регіонів країни. Родина Андрія також отримала таку необхідну їй підтримку.


Таких історій у Профспілки безліч. Кожна з них індивідуальна і водночас схожа: коли здається, що на допомогу чекати не звідки, Профспілка за підтримки міжнародних партнерів завжди поруч.


І цим допомога UNION SOLIDARITY FUND не обмежилася. Портовикам, працівникам морського транспорту, курсантам та співробітникам морських навчальних закладів, відповідно до їх запитів, Профспілка передала до первинних профспілкових організацій обігрівачі, генератори, ліхтарики, портативні зарядні пристрої, сонячні батареї, аптечки, світловідбиваючі жилети, спальні мішки, джгути, пропанові похідні плитки та іншу потрібну благодійну допомогу.


В січні в Україні відбулося засідання Наглядової ради UNION SOLIDARITY FUND: що вже реалізовано в рамках допомоги від Фонду та пропозиції щодо проектів на 2023 рік. У заході взяли участь міжнародні партнери з ITF, ETF, Великобританії, Франції, Швеції, Польщі, Туреччини. Всі вони підтвердили, що підтримка членів ПРМТУ триватиме.


Реалізовані та майбутні проєкти на підтримку українських профспілок транспортників від UNION SOLIDARITY FUND обговорили також на засіданні Виконавчого комітету Міжнародної федерації транспортників, який пройшов днями в Мумбаї. Інтереси ПРМТУ на заході представив перший заступник Голови ПРМТУ Михайло Кірєєв, якій входить до складу керівного органу ITF. Міжнародні партнери вкотре підтвердили свою готовність продовжувати допомагати українському народу у його складному шляху через виклики та труднощі. А значить з їхньою непохитною підтримкою та солідарністю ми вистоїмо і неодмінно переможемо.


Поряд із проблемами, з якими стикаються члени профспілок у різних регіонах та галузях, на засіданні Виконавчого комітету порушувалися питання підтримки молодих профспілкових лідерів, розглядалися резолюції для внесення їх на Конгрес ITF, що відбудеться наступного року, прийнята заява щодо кризи в Газі.

Більше новин з тегом #Портовики

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Насичені шкільні канікули для дітей Ізмаїльських портовиків

Канікули не лише час відпочинку від шкільних навантажень, а й період захоплюючих пригод та культурного збагачення. Завдяки ініціативі Первинної профспілкової організації ПРМТУ Ізмаїльського порту, малюки портовиків мали змогу насолодитися яскравими заходами, спрямованими на їхній розвиток та веселе дозвілля.

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Дякуємо за звернення!