Світ протидіє піратству

Індія ухвалила законопроект щодо створення інструменту для боротьби з піратством

Слідом за Камеруном Індія також ухвалила законопроект щодо створення ефективного правового інструменту для боротьби з морським піратством.

Говорячи про законопроект про морську боротьбу з піратством, міністр закордонних справ С. Джайшанкар заявив, що «забезпечення безпеки на морі є ключем до захисту безпеки та економічного добробуту Індії». Як він пояснив, безпека морських шляхів сполучення має вирішальне значення, оскільки понад 90% торгівлі Індії здійснюється морськими шляхами, і понад 80% потреб країни у вуглеводнях припадає на морські перевезення.

Законопроект також розглядає питання про страту як «винятковий випадок», а кількість передбачених покарань відповідає тяжкості правопорушень.

У період з 2008 по 2011 рік сталося 27 морських інцидентів, у яких брали участь 288 громадян Індії. У період з 2014 до 2022 року було зареєстровано 19 випадків піратства, в яких брали участь 155 членів екіпажу з Індії.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!