Щороку під час шторму у Чорному морі гине один Волго-балт

19 листопада вантажне судно PALLADA, яке вийшло з України під прапором Камеруну, розкололося на дві частини біля порту Ереглі в турецькій провінції Зонгулдак.

На момент аварії на судні було 13 моряків. На щастя, обійшлося без жертв, всіх членів екіпажу вдалося евакуювати на берег.

Судно збудували в 1968 році в СРСР, радянські та російські власники у нього були до 2005 року, воно мало назву «Волго-Балт 103». Це судно типу річка-море, і воно не пристосоване до плавання в Чорному морі в умовах зими та шторму.

Нагадаємо, у 2021 році ПРМТУ надала допомогу в отриманні компенсації сім'ям загиблих моряків затонулого суховантажного судна VOLGO BALT 179.

Пам'ятайте про вашу безпеку: якщо у вас є сумніви щодо технічних характеристик судна, умов контракту та порядності роботодавця, звертайтесь до Профспілки за консультацією.

Щоб оперативно отримати відповідь на всі питання, ви можете скористатися чат-ботом Профспілки: https://wep.wf/uvmj7n

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ зустрілась з моряками в Болгарії

Спільний проєкт Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та ITF Seafarers' Trust триває: у болгарському місті Варна відбулася зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають за кордоном.

Екіпаж судна GROTON у боротьбі за виживання

Судно GROTON, яке було уражене ракетою хуситів у Червоному морі 3 серпня, зараз стоїть на якорі в Джибуті.

Нехай ваш голос буде почутий: Розпочато опитування IMO-WISTA «Жінки в морській галузі»

Друге опитування «Жінки в морській галузі» було розпочато з метою збору важливих базових даних про участь жінок у морській та океанічній галузях.

Стигматизації не місце у сучасному суспільстві

Частиною нашого світогляду уже тривалий час є стереотипи та упередження, які стають причиною стигматизації. Вони бувають різні, однак усі породжують стигматизацію – негативне та упереджене ставлення, яке призводить до дискримінації та ізоляції від суспільства.

Дякуємо за звернення!