SAIL SMART: VALUABLE INSIGHTS

SAIL SMART: VALUABLE INSIGHTS - світ неймовірних можливостей та найактуальніших інсайтів

Молодіжна рада ПРМТУ разом з морським Амбасадором доброї волі ІМО в Україні Олегом Григорюком продовжують активно розвивати та підтримувати молодь, надаючи їм необхідні знання та навички для розвитку свого потенціалу, побудови успішної кар'єри в морській індустрії. Тому ми постійно в пошуку нових форматів та методів взаємодії з молоддю. Цікавим для курсантів та студентів виявився досвід можливості навчатися від тих, хто щоденно долає морські шторми професійного росту.

Sail Smart: Valuable Insights - інформаційні підкасти, інноваційні зустрічі та заходи, які створені саме для тебе!


MARINE EXPERIENCE — досвід першого рейсу

Перший рейс на судні завжди хвилюючий для курсантів. Не виключенням є й члени ПРМТУ та Молодіжної ради. Кирило Фроленков, курсант Херсонської державної морської академії та Валерій Недялков, курсант Дунайського інституту Національного університету "Одеська морська академія", стали спікерами на заході MARINE EXPERIENCE, щоб поділитися з курсантами, студентами своїми очікування від першого рейсу та реальністю морського життя.

Кирило та Валерій розповіли про щоденне життя на палубі, справжні випробування, невеликі непорозуміння, конфлікти між членами екіпажу, морський досвід та поділилися своїми інсайдами.

Також участь у заході прийняла Наталія Єфріменко, ITF Інспектор в Україні, яка надала свої поради курсантам щодо захисту своїх прав на борту судна. Її експертність сприяла активному обговоренню про права, обов'язки моряків та підвищила усвідомлення молоді про них.

Учасники заходу активно обмінювалися думками та досвідом. Курсанти з захопленням задавала питання про деталі першого рейсу, практичні навички кадетів, смішні та нестандартні ситуації на борту судна. Молодь створила продуктивну атмосферу співпраці та взаєморозуміння.

“Зустріч була однією з найцікавіших. Дуже круто дізнаватися деталі першого рейсу саме від наших однолітків”, — зазначив учасник заходу Кирило.



OFFSHORE INDUSTRY INSIGHTS: PROS AND CONS — інсайди офшору

Ми досить часто отримуємо питання курсантів та студентів щодо роботи в офшорі. І тому запросили долучитися до нашого заходу Андрія Вакарчука, українського моряка з ліцензією старшого помічника капітана та багаторічним досвідом роботи в офшорі на борту різних суден DP (PSV, AHTS, MPSV, ROV..) з більш ніж 10 000 годинами DP.

Зустріч була наповнена практичними порадами та дискусіями щодо переваг та недоліків роботи в офшорі. Курсанти отримали можливість розглянути різноманітні аспекти роботи в офшорі.

Під час заходу були поставлені питання про можливість переходу з танкерів на офшори, актуальні зміни в морській індустрії, необхідність базових знань та сертифікатів для роботи в цьому секторі, різноманітні типи суден та тривалість рейсів, заробітну плату та перспективи кар'єрного росту тощо.

“Щиро дякую за правдиві та чесні відповіді Андрію. Його досвід і знання стали натхненням для морської молоді. Ніколи не думав, що офшор так може захопити мене”, — зазначив учасник заходу Георгій.

Захід став важливою та цікавою платформою для обміну досвідом та вивчення нових можливостей.


MARITIME INTERVIEW MASTERY — майстерність морського інтерв'ю

Говорячи про досвід першого рейсу та інсайди офшору, курсанти цікавилися також як підготуватися до свого першого інтерв'ю в крюінгу, на що звернути увагу, як себе поводити, як заповнювати CV тощо.

Не вагаючись, ми вирішили провести реальну співбесіду в крюінгу на базі Морського Юніон Центру.

Олег Григорюк — моряк, морський амбасадор доброї волі ІМО в Україні, голова Професійної спілки робітників морського транспорту України, поділився інсайдами морського життя, власними кейсами, надав практичні поради курсантам та звернув увагу на деталі при проходженні співбесід.

Олександр Таюнов — директор крюінгу ASP Crew Management Services Ukraine Ltd, поділився деталями співбесід у крюінгу, практичними навичками для підготовки та проходження співбесід.

Вадим Сирота — менеджер крюінгу ASP Crew Management Services Ukraine Ltd продемонстрував як досконало заповнити CV.

Вадим Поліщук — моряк та викладач Херсонської державної морської академії, поділився особистим досвідом в проходженні співбесід.

Курсанти виявили жвавий інтерес до проходження першого інтерв'ю і тому захід був насичений практичними порадами та реальними прикладами із життя спікерів.

“Велика подяка спікерам за надзвичайно цінні поради та вражаючий досвід, яким вони поділилися з нами. Тепер я впевнено буду готуватися до моєї першої співбесіди в крюінгу та знаю, на що звернути увагу. Ваші практичні поради та особистий досвід надихнули мене рухатися вперед до своєї мети. Цей захід був неоціненним досвідом для мене, і я вдячний за можливість бути його частиною”, — зазначив учасник заходу Євген.

Більше новин з тегом #Молодь

Молодіжний профспілковий рух: разом до успіху за підтримки ПРМТУ та 3F

Молодіжний профспілковий рух впевнено набирає обертів.

Стигматизації не місце у сучасному суспільстві

Частиною нашого світогляду уже тривалий час є стереотипи та упередження, які стають причиною стигматизації. Вони бувають різні, однак усі породжують стигматизацію – негативне та упереджене ставлення, яке призводить до дискримінації та ізоляції від суспільства.

Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

Основи мінної безпеки: 10 кроків до життя

На жаль, Україна входить до п’ятірки найбільш замінованих країн світу.

Дякуємо за звернення!