ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

ПРМТУ звернулася до ITF Seafarers' Trust з ініціативою цього проєкту, щоб підтримати наших моряків, де б вони не знаходилися, і ми дуже вдячні, що нас почули та підтримали.

На заході обговорювали роботу Профспілки під час війни, підтримку тих, хто застряг в Україні без можливості виїзду на роботу, а також тих, хто змушений був залишити країну. Фахівці Профспілки надали юридичні консультації, а також відповіли на найпоширеніші запитання моряків, що стосуються працевлаштування, трудових контрактів, та найчастіші питання безпосередньо пов'язаних з роботою та життям на борту судна. Окрему увагу було приділено питанням ментального здоров'я, що є особливо актуальним для кожного українця в сьогоднішніх реаліях.

Ми продовжимо працювати над розширенням нашої підтримки та наданням необхідної допомоги всім українським морякам, незалежно від того, де вони знаходяться.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Єгипет ратифікував MLC, 2006

6 червня 2024 року Арабська Республіка Єгипет зробила важливий крок на шляху до покращення умов праці для моряків, ратифікувавши Конвенцію про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006).

ПРМТУ та IMarEST підписали Меморандум про взаємодію

Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та Інститут морської техніки, науки та технологій Великобританії (IMarEST) зробили важливий крок на шляху до зміцнення дружніх зв'язків, підписавши Меморандум про взаємодію між IMarEST та ПРМТУ у межах своїх компетенцій як безпосередньо, так і за посередництва Одеського відділення IMarEST.

Дякуємо за звернення!