ПРМТУ та ITF допомогли кадету повернутися з рейсу, щоб встигнути на навчання

Минулого тижня до ПРМТУ та Інспектора ITF в Україні звернувся кадет, який в той момент знаходився на судні, покритому колективним договором німецької профспілки ver.di, з якою ПРМТУ укладено Меморандум про взаєморозуміння.

Максимальний термін дії трудового контракту кадета вже добігав кінця, однак він не спостерігав жодних ознак того, що компанія готується реалізувати його списання та репатріацію. А оскільки кадету було вкрай важливо встигнути до початку навчального процесу в Литовській морській академії, він вирішив звернутися за сприянням до Наталії Єфріменко. В той самий день ITF Інспектор звернулася до компанії, нагадавши їй про її зобов'язання щодо вчасного списання моряків при завершенні максимального терміну дії контракту та підкресливши, що заміна кадета на судні не є необхідною, тому не повинно виникнути жодних складнощів з організацією його репатріації найближчим часом.

Того ж дня компанія надіслала кадету деталі його польоту до визначеного ним місця репатріації. Наразі юнак вже прямує додому та незабаром зможе без перешкод продовжити навчання в Литовській морській академії.

В першу чергу, ця ситуація може послужити нагадуванням морякам про важливість саме вчасного звернення до ITF Інспектора та про те, наскільки велике значення має розуміння моряком кожного пункту свого трудового контракту. Поставивши свій підпис, ви берете на себе повне зобов'язання щодо умов та строків контракту.

Кадетам слід приділяти особливу увагу періоду свого контракту, адже важливо, щоб його максимальний строк не перетинався з, наприклад, продовженням навчання та, як наслідок, не поставала необхідність вимагати дострокового списання з судна.

Уважно читайте трудовий договір перед його підписанням та ставте питання, щоб отримати повне розуміння кожного пункту. І пам'ятайте, попередження проблеми значно простіше та швидше ніж її вирішення!

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!