Перспективи роботи моряків за контрактами в умовах воєнного стану

Голова ПРМТУ Олег Григорюк відповів на запитання «Первого городского» телеканалу.

Зокрема він прокоментував ситуацію щодо відсутності можливості виїзду за межі країни українським морякам для роботи на судах під іноземними прапорами.


«Всі знають, що українським морякам віком від 18 до 60 років неможливо перетнути кордон на легальних підставах, за винятком моментів, прописаних в українському законодавстві. Виходячи з результатів опитування в нашому Telegram каналі, 96% із понад 2,5 тисяч респондентів відповіли, що це питання актуальне, що його вирішенням треба займатися. Ми активно займаємося цією проблематикою: тримаємо зв'язок із Міністерством інфраструктури України, Моррічсервісом, Морською адміністрацією. За ініціативи ПРМТУ Генеральний секретар ITF Стівен Котон направив звернення до Президента України Володимира Зеленського з проханням дозволити вільний доступ українським морякам у перетині кордону, щоб вони могли приєднуватися до екіпажів суднів під іноземними прапорами по всьому світу, спокійно працювати, щоб ми не втрачали робочі місця українських моряків, щоб не порушувався баланс у самій системі морського світового судноплавства», - наголосив Олег Григорюк.


Нагадаємо, 28 березня ПРМТУ повторно надіслано звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України з проханням невідкладно визначити процедуру перетину моряками Державного кордону України для початку роботи на суднах.


Аналогічне спільне звернення також було получено від найбільших світових об'єднань судновласників: International Chamber of Shipping (ICS), InterManager, InterTanko, International Maritime Employment Council (IMEC), International Marine Contractors Association (IMCA), а також від International Federation of Shipmaster' Association (IFSMA), віце-президентом якої є Голова ПРМТУ Олег Григорюк.


https://mtwtu.org.ua/ru/news/zvernenna-stivena-kottona-do-volodimira-zelenskogo


https://mtwtu.org.ua/ru/news/prmtu-povtorno-zvertaetsa-do-prezidenta-ukraini-ta-kabinetu-ministriv-ukraini


https://mtwtu.org.ua/ru/news/zahodi-prmtu-dla-ukrainskih-morakiv


https://mtwtu.org.ua/ru/video#

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!