Конгрес японської профспілки JSU в Токіо

У ці дні в Токіо проходить 79-й Конгрес Профспілки моряків Японії (All Japanese Seafarer's Union (JSU).

Сьогодні JSU об'єднує офіцерів і рядових, які працюють на суднах під національним прапором і прапором інших держав, рибалок і моряків, які працюють на приватних суднах. Чисельність членів JSU становить більше 75 000 чоловік.

Ми неодноразово повідомляли, що ПРМТУ і JSU пов'язують давні дружні стосунки. З 2015 року вони закріплені Меморандумом про взаєморозуміння, який передбачає, що всі українські моряки, які працюють на суднах під договорами японської профспілки, є членами ПРМТУ. Звичайно, на суднах японських судновласників працює не так багато українців, але, тим не менш, ця кількість постійно зростає, в тому числі і завдяки укладеному Меморандуму і зусиллям з боку ПРМТУ. Так, в травні цього року в рамках першого Європейсько-Азіатського морського саміту було дано старт спільному навчального проекту ПРМТУ і JSU, в рамках якого українці, що працюють на суднах японських судновласників, отримали можливість підвищити свій рівень володіння англійською мовою абсолютно безкоштовно. У цьому проекті вже є результати - одна група закінчила базовий курс морської англійської, до завершення навчання наближається друга група моряків.

Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк від імені всіх українських моряків вручив Президенту Профспілки моряків Японії пану Ясуме Моріта пам'ятну плакетку в знак солідарності і подяки за підтримку українських моряків.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!