Олега Григорюка обрано заступником голови Федерації профспілок транспортників України

18 лютого у Києві відбулося перше у 2022 році засідання Ради Федерації профспілок транспортників України. Воно було присвячено оновленню складу його керівних органів.

У низці членських організацій Федерації останнім часом змінилося керівництво, тому відповідно до Статуту відбулися вибори Голови ФПТУ та його заступника, змінено склад Ради та президії.

Новим Головою Федерації став чинний Голова Профспілки залізничників та транспортних будівельників України Олексій Семерунь, а його заступником – Голова Профспілки робітників морського транспорту України Олег Григорюк.

Нові керівники озвучили своє бачення розвитку Федерації та пропозиції посилити співпрацю з Міністерством інфраструктури, а у роботі спиратися на досвід та підтримку Міжнародної та Європейської федерацій транспортників.

Членським організаціям ФПТУ доручено найближчим часом надати конкретні пропозиції щодо реалізації Програми дій Федерації на 2020 – 2025 роки. Також учасники засідання Ради ФПТУ доручили президії визначитись із делегуванням представника Федерації до Фонду обов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Федерацію профспілок транспортників України було створено у 2003 році. Сьогодні вона об'єднує сім організацій загальною чисельністю близько 400 тисяч членів профспілок.

Заснування Федерації було обумовлено необхідністю створення паритетного профільному міністерству профспілкового органу для проведення узгодженої соціальної політики в транспортних галузях країни, консолідації впливу профспілок на формування та здійснення стратегії розвитку галузей, розробки державних програм та проєктів, законодавства про транспорт, реалізацію єдиної соціальної політики у трудових колективах та підвищення на цій основі рівня соціальних гарантій працівників.

Більше новин з тегом #В світі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!