Новий навчальний рік, нові виклики та можливості

Профспілка робітників морського транспорту України разом з ITF Seafarers' Trust почали реалізацію нового проєкту, у рамках якого надано 10 спонсорованих місць у Литовській морській академії для кадетів, які вступили до ХДМА у поточному навчальному році. Проєкт покриває вартість першого року навчання в обох ВНЗ, а також проживання у кампусі Академії у Клайпеді.

4 вересня відбулася онлайн презентація проєкту. Для участі у ньому буде відібрано курсантів, які відповідають критеріям спонсорів, серед яких: середній конкурсний бал при вступі, рівень знання англійської мови, а також додаткові навички та таланти.

Нагадаємо, що 1 вересня 2022 року ПРМТУ, ITF Seafarers' Trust, ХДМА та ЛМА підписали Меморандум про співпрацю. В результаті 50 курсантів третього курсу ХДМА успішно завершили рік навчання у ЛМА. Освітня програма курсантів була побудована таким чином, щоб вони могли поєднувати лекції та практичні заняття одразу у двох навчальних закладах та отримати два навчальні дипломи: український та литовський.

«Наш пілотний проєкт із ХДМА та ЛМА за підтримки ITF Seafarers' Trust виявився дуже успішним і показав гарні результати. Тому ми підняли питання продовження ініціативи для молодших курсів. На жаль, війна триває, а молодь потребує знань та нових можливостей», - зазначив Голова ПРМТУ Олег Григорюк.

Більше новин з тегом #Учні

Солідарна підтримка міжнародних партнерів надихає на нові звершення

Північна Федерація транспортників (NTF) неодноразово висловлювала свою солідарність нашій країні та її громадянам. Її координатор Крістер Норфалл вже вдруге відвідує Україну – і обидва рази під час війни.

Від досвіду до успіху: зустрічі, які надихають

Представники Молодіжних рад двох великих транспортних профспілок – Профспілки робітників морського транспорту України та Профспілки залізничників та транспортних будівельників України – мали унікальну можливість зустрітися та поспілкуватися з Головою ПРМТУ, Амбасадором доброї волі IMO Олегом Григорюком та координатором Північної Федерації транспортників (Nordic Transport Workers' Federation, NTF) Крістером Норфаллом.

Обирайте кар'єру у морській галузі

Зараз саме час задуматися про майбутнє, особливо вчорашнім школярам, які стоять на порозі важливого вибору.

В Одесі проходить ЄТС-2024

В рамках Міжнародного форуму «Освіта, підготовка та працевлаштування моряків» (ЄТС-2024) та на честь 80-річчя Національного університету «Одеська морська академія» відбулася конференція.

Дякуємо за звернення!