«Навчити людей навчатися самостійно»

Під таким гаслом 4-5 вересня у Кишиніві на базі Інституту Праці відбулася регіональна конференція «Технології навчання профспілкових кадрів та активу в кризових умовах. Досвід співпраці між національними профспілковими центрами Молдови та України».

Організаторами заходу виступила Національна конфедерація профспілок Молдови (CNSM) за підтримки Міжнародної організації праці (ILO).

Своїм досвідом у сфері навчання профспілкових кадрів в морської галузі поділились представники Профспілки робітників морського транспорту України. Презентували, як було влаштовано процес навчання у ПРМТУ у довоєнний час та у нинішніх реаліях.

У свою чергу, CNSM розповіли про те, що Конфедерація має досить вагому систему профспілкового навчання та щорічно навчає значну кількість профспілковців. Внаслідок чого, вони мають тренерів як на національному рівні, так і на локальному

Цікавою та корисною стала практична частина Конференції. Застосовуючи різні методи роботи у групах, учасники заходу розглянули процес трансформації політичних і стратегічних рішень у профспілкові освітні програми.

Більше новин з тегом #Молодь

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Дякуємо за звернення!