Морська адміністрація України почала виконувати функції ІПДМ

22 листопада 2020 року Державна служба морського та річкового транспорту України (далі - Морська адміністрація України) почала виконувати функції, які раніше виконувалися Інспекцією з питань підготовки та дипломування моряків, в тому числі в частині підтвердження кваліфікації моряків в Державних кваліфікаційних комісіях (далі - ДКК).

24 листопада 2020 року наказ Міністерства інфраструктури України від 12 жовтня 2020 № 614 офіційно опублікований і вступив в дію.

Даним наказом, серед іншого, були внесені зміни в Порядок роботи ДКК, а саме:

-ДКК створюються Морською адміністрацією України;

-Плата за підтвердження кваліфікації в ДКК не стягується.


❗ Інспекція по дипломуванню моряків України не має будь-яких правових підстав для проведення засідань ДКК з метою підтвердження кваліфікації моряків.


❗ Моряки, які подають заяви на допуск до засідання ДКК, не повинні вносити плату за підтвердження кваліфікації.


ПРМТУ направлено запит до Інспекції про порядок повернення морякам плати за підтвердження ДКК для тих моряків, які подали заяви на допуск до ДКК до 22 листопада 2020 року, але які не були допущені до засідань ДКК.

Також ПРМТУ направлено запит до Морської адміністрації про надання графіка засідань ДКК, місць їх проведення, а також про надання копії наказу Морської адміністрації про затвердження персонального складу ДКК, а також порядку атестації голів і членів ДКК.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!