Мінімальна базова ставка заробітної плати матроса 1-го класу буде підвищена

Протягом наступних 3 років мінімальна базова ставка заробітної плати матроса 1-го класу (AB) виросте на 27 доларів США.

Така домовленість була досягнута в рамках засідання підкомітету Об'єднаної морської комісії Міжнародної організації праці по заробітним платам моряків, яке пройшло в період з 19 по 20 листопада 2018 року в штаб-квартирі МОП у Женеві. Так, у 2019 році зростання базової ставки заробітної плати АВ складе 4 долари США, в 2020 - ще 7 доларів США, а в 2021 році базова ставка зросте на 16 доларів США і складе 641 долар США. Відповідно очікується зростання заробітних плат для інших позицій.

Голова Чорноморської первинної профспілкової організації моряків, Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк увійшов до складу делегації Міжнародної федерації транспортників (ITF), яка на переговорах представляє сторону моряків.

Нагадаємо, що поточна мінімальна базова ставка АВ становить 614 доларів США.

Ми готуємо детальний матеріал про минулі переговори. Слідкуйте за оновленнями на сайті, також на сторінках соціальних мереж і в новорічному випуску журналу «МОРСЬКИЙ» №93.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!