Круїзний семінар - 2019

В Одесі проходить другий у Східній Європі семінар для працівників круїзної індустрії. Він організований під егідою ITF її членськими організаціями з Норвегії, Німеччини, Італії та України - найбільшими профспілками NSU, ver.di, FIT-CISL і ПРМТУ.

У семінарі беруть участь близько 45 учасників з Румунії, Угорщини та України.

У перший день семінару пройшла жіноча конференція, в рамках якої учасниці обговорили проблемні моменти, з якими їм доводиться стикатися на борту судна.

Сьогодні, 26 червня, до жіночої групи приєдналися і чоловіки. Разом учасники обговорили відмінності культур різних національностей, поділилися життєвими ситуаціями, які виникають на грунті відсутності міжкультурного взаєморозуміння, поговорили про різні форми «цькування», сексуального домагання на робочому місці, дискримінації, а також про способи протидії їм.

У другій половині дня пройшла сесія, присвячена фінансовому плануванню і бюджету. На заключній сесії сьогодні учасникам семінару розповіли про те, що таке профспілка, її основні функції, переваги членства у профспілці.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!