Крок на шляху до покращення умов для захисту прав моряків

У рамках Українського морського форуму Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та Державна служба морського і внутрішнього транспорту та судноплавства України зробили важливий крок на шляху до покращення умов для захисту прав моряків, підписавши Меморандум про взаємодію.

Цей документ засвідчує об'єднання зусиль та взаємодію сторін з метою створення умов для захисту трудових та соціальних прав робітників морського транспорту України. У межах Меморандуму сторони зобов'язуються розвивати можливості для набуття професійних компетенцій, які відповідають сучасним та перспективним вимогам міжнародних конвенцій у сфері торговельного мореплавства.

Також особлива увага приділяється наданню допомоги українським морякам, які можуть опинитися у кризових ситуаціях під час роботи на морських торговельних суднах. Ця співпраця сприятиме не лише захисту прав моряків, але й забезпеченню їхньої безпеки та професійного розвитку.

«Меморандум є важливим кроком вперед для всієї морської галузі України, підкреслюючи готовність державних установ та профспілкових організацій працювати разом задля досягнення спільних цілей та забезпечення гідних умов праці для кожного моряка», - зазначив Олег Григорюк, Голова ПРМТУ.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Єгипет ратифікував MLC, 2006

6 червня 2024 року Арабська Республіка Єгипет зробила важливий крок на шляху до покращення умов праці для моряків, ратифікувавши Конвенцію про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006).

Дякуємо за звернення!