Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Криміналізація – одна з найсерйозніших проблем, з якою сьогодні стикаються моряки. Після аварій на морі або порушень, пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища, моряків часто затримують і позбавляють доступу до нормальних правил чесної боротьби і правосуддя, за допомогою яких вони могли б захистити себе від кримінальних звинувачень.

В останні роки моряків також все частіше затримують як підозрюваних у морських злочинах, таких як контрабанда незаконних вантажів або незаконна стоянка на якорі під час очікування дозволу на вхід до порту.


Що робить ITF?

ITF випустила зручний посібник у форматі PDF, який містить огляд проблеми криміналізації.

У цьому посібнику детально описується дана проблема, пояснюється, як ITF бореться з нею на міжнародному рівні, а також надаються зразки існуючих на даний момент засобів захисту.

У ньому наведено ряд прикладів, коли ITF брала участь у звільненні моряків, включаючи справи MSC Capucine R (ув'язнення без пред'явлення звинувачень) і Wakashio (затримання без суду і слідства).

У ньому також містяться рекомендації для моряків, які стикаються з розслідуванням, серед яких:

- необхідність усвідомлення, що заяви, зроблені під час розслідування в порту, на узбережжі або в державі прапора, можуть бути використані в кримінальному розслідуванні

- усвідомлення, що вам може знадобитися юридична консультація перед тим, як робити які-небудь заяви, доступ до послуг перекладача, а також знання про ваше право не свідчити проти себе.


Що має робити моряк?

- Якщо ви зіткнулися з розслідуванням або будь-якою іншою взаємодією з владою, найкраще звернутися до своєї Профспілки якнайшвидше.

- Де б ви не знаходилися, Профспілка може посприяти в організації представництва під час інтерв'ю зі слідчими органами, поліцією та іншими організаціями, а також під час подальших офіційних розслідувань.


Зв’язатись з ПРМТУ можна наступним чином:

+380 482 429 901

claim@mtwtu.org.ua

https://wep.wf/uvmj7n


Завантажити повний посібник від ITF з криміналізації можна за посиланням https://www.itfglobal.org/en/resources/itf-seafarers-criminalisation-toolkit

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!