ITF засуджує обстріл української дитячої лікарні

Міжнародна федерація транспортників (ITF) категорично засуджує жахливий обстріл дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, здійснений російськими військами.

Щонайменше 42 людини загинули, багато поранених і невідома кількість людей залишаються під завалами.

Педді Крамлін, Президент ITF, висловив глибоке обурення і співчуття у зв'язку з цим нападом: «Навмисний удар по дитячій лікарні – це варварський акт, який порушує основоположні принципи людяності, не кажучи вже про міжнародне право. Ми сумуємо за втраченими життями і підтримуємо сім'ї, які постраждали від цього звірства. Це безжалісне насильство повинно отримати однозначне міжнародне засудження».

Стівен Коттон, Генеральний секретар ITF, наголосив на нагальній потребі у підзвітності: «Міжнародне співтовариство повинно об'єднатися, щоб притягнути до відповідальності винних у цих військових злочинах. Наші почуття і солідарність – з нашими українськими членськими організаціями та народом України. Ми закликаємо всі залучені сторони надати пріоритет гуманітарній допомозі та безпечному пересуванню для тих, хто постраждав від конфлікту».

Вчора Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок (ITUC) Люк Тріангл також засудив ракетний удар: «У травні я відвідував лікарню «Охматдит». Я бачив ціну цієї війни для дитячих життів, а також неймовірну роботу і відданість медичного персоналу. Жахливо думати про те, що вони переживають після цього останнього обстрілу. Такі атаки на цивільну інфраструктуру та громадські установи ніколи не можуть бути виправдані – ні в Україні, ні деінде. Така жорстокість проти невинних дітей і цивільних не повинна залишатися безкарною. Міжнародна спільнота має притягнути росію до відповідальності за ці воєнні злочини».

Більше новин з тегом #ITF

Працювати без підписаного контракту — це як плавати у відкритому морі без рятувального жилета

За нашими спостереженнями, останнім часом значно збільшилася кількість випадків, коли українські моряки, прагнучи якнайшвидше вирушити в рейс, припускаються серйозних помилок, які згодом обходяться їм дуже дорого — як у прямому, так і в переносному сенсі.

Сильні профспілки потребують молодих працівників: сьогодні Міжнародний день молоді

12 серпня ми відзначаємо Міжнародний день молоді — день, який нагадує нам про важливість молодого покоління в усіх сферах життя, зокрема на ринку праці. Це чудова нагода наголосити на ролі молодих працівників у зміцненні профспілок і на необхідності їх активного залучення до профспілкової діяльності.

Кампанія ITF «Середземне море – зручне море»

Під час кампанії ITF «Середземне море – зручне море» інспектори вже здійснили 101 інспекцію суден, повернули $205,158 заборгованої зарплати та вирішили безліч випадків з поганими умовами на борту суден.

Молодь ПРМТУ за розвиток та нові знання!

У Морському юніон центрі з ініціативи Молодіжної ради ПРМТУ стартувала ITF Summer School – курс семінарів від ITF Інспектора в Україні.

Дякуємо за звернення!