ITF інспектори повернули морякам 45 мільйонів доларів заборгованості по заробітній платі

Міжнародна федерація транспортників (ITF) опублікувала результати роботи своїх інспекторів за 2020 рік. Так, ITF інспектори світу допомогли повернути морякам 44 613 880 доларів США заборгованості по заробітній платі. Тим часом, кількість покинутих власниками суден збільшилася більш ніж удвічі з 40 у 2019 році до 85 у 2020 році.

Під «заборгованістю по заробітній платі» мається на увазі невиплата роботодавцем заробітної плати, преміальних або інших належних моряку нарахувань за виконану роботу.

Координатор інспекторів ITF Стів Троусдейл, який очолює команду з 134-х координаторів, інспекторів і контактів, розповів, що результати роботи у 2020-му році можна вважати значними, беручи до уваги, наскільки складно інспекторам підніматися на борт суден через пов'язані з пандемією COVID-19 обмеження, введених урядами, органами охорони здоров'я і портовими властями. Однак, незважаючи на це, у 2020-му році інспектори успішно обробили 7 476 звернень моряків, відвідавши понад 6 000 суден.

«Не дивлячись на те, що кількість інспекцій зменшилася внаслідок запроваджених правил, наші інспектори допомогли повернути морякам майже таку ж суму заборгованості по заробітній платі, як і в минулому році. Для деяких судновласників пандемія стала справжньою катастрофою, зокрема, для тих, хто до її початку вже ледве тримався на плаву. Так, вони зіткнулися ще й з необхідністю оплачувати перебування своїх моряків в карантині і викуповувати для них квитки, що подорожчали. Однак фінансові проблеми, з якими зіткнулися компанії - це не причина затримувати морякам виплати заробітної плати або ж порушувати їх права», - сказав Стів Троусдейл.

В Україні інспектор Міжнародної федерації транспортників, співробітник Профспілки робітників морського транспорту України Наталія Єфріменко, вже більше 15 років допомагає іноземним морякам в портах України і списаним українським морякам, чиї трудові права були порушені роботодавцем. У 2020 році інспекцією ITF в Україні було оброблено в цілому 186 претензій моряків до власників і менеджерів суден під іноземними прапорами. Загальна сума повернутої морякам заборгованості по заробітній платі та компенсаційних виплат склала близько $ 1.3 млн.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!